keskiviikko 31. elokuuta 2016

Uusi koti

Muuttaessamme Torreviejaan, asuimme ensimmäiset yksitoista päivää vanhempieni asunnossa, joka oli sillä hetkellä tyhjillään. Näiden Snowbirdien palaessa omaan Espanjan kotiinsa, muutimme me alta pois vuokra-asuntoomme.  

Viime keväänä matkustin Pihlan kanssa Torreviejaan järjestelemään muuttoamme. Kävimme tutustumassa lasten kouluun, vierailimme eri talleilla ja etsimme itsellemme kotia. Olin ennakkoon tehnyt kotiläksyni ja huomasin, että Torreviejassa on todella vaikea löytää meidän kriteerien täyttämää vuokra-asuntoa vuodeksi. Onneksi myös vanhempani avustivat meitä ja he olivatkin sopineet yhden vuokra-asunnon näytön meille heti kun saavuimme.  Tämä asunto oli brand new. Se oli Torreviejan keskustassa ja lyhyen kävelymatkan päässä vanhempieni asunnolta. Ihastuin asuntoon heti. Ainoa miinus asunnossa oli, että siellä oli kaksi makkaria. Kolmas olisi ollut tosi jees vieraita varten. Varasin asunnon alustavasti, mutta halusin tsekata vielä myynnissä olevat asunnot.

Sillä kertaa meidän budjetti ja laatuvaatimukset eivät kohdanneet myynnissä olevien asuntojen kanssa, joten päätimme muuttaa vuokralle. Siitä asuntoyhtiöstö olisi voinut ostaa omankin kodin, mutta kaikki oli ehditty jo myydä.


Tähän asuntoon muutimme viikko sitten keskiviikkona. Asunto on espanjalaisittain hieman pieni, mutta riittävä meidän perheelle. Plussaa kodissamme on, että se on moderni. Siinä on automaattinen ilmastointi joka huoneessa. Asunnosta löytyy sekä pyykinpesukone, että astianpesukone. Tämä ei todellakaan ole itsestään selvää Espanjassa. Ehdoton plussa on, että yhtiössä on oma, lämmittetty uima-allas sisäpihalla. Tälle sata peukkua. Lapset tykkää ja me aikuiset tykätään, kun lapsilla on tekemistä. On siellä ihan kiva itsekin pulikoida. Muuta plussaa on sauna Harvian kiukaalla ja pieni kuntoilualue. 

On se erilaista muuttaa sata neliötä isommasta asunnosta tähän, mutta uskon, että tässä asunnossa me todella viihdymme. Meidän kodissamme. 

1 kommentti: