torstai 18. elokuuta 2016

Algarin vesiputoukset

Eilinen oli mitä lämpimin päivä - lämpömittarin kivutessa yli 30 asteeseen. Aamupäivä meni etätöitä tehdessä, mutta iltapäivällä pakkasimme uimavaatteet ja vesipullot mukaan, laitoimme navigaattoriin osoitteen ja käänsimme auton keulan kohti Benidormia ja sen lähellä sijaitsevaa Algarin vesiputouksia. 


Matkaa Torreviejasta on noin 120 kilometriä ja ajoaika n. 1 1/2  tuntia. Meidän navigaattori opasti meidät moottoritien ja tietullien kautta. Kuten arvata saattaakin, emme olleet ainoita jotka olivat lähteneet vesiputouksille. Läheiset parkkipaikat olivat aivan täynnä ja letkaa seuratessamme löysimme itsemme puolen kilometrin päästä, Campingalueen parkkipaikalta. 



Sisäänpääsymaksu vesiputouksille on sesonkiaikaan aikuiselta 5 € ja lapsilta 2 €, joka oli minusta aivan kohtuullinen, sillä näitä vesiputouksia ei tarvinnut vain ihailla vaan niistä pääsi myös nauttimaan.



Lasten kanssa matkustellessa on se hyvä puoli, että heidän innoittamana tulee tehtyä asioita mitä ei ehkä muuten tekisi. Niinpä minäkin intouduin pukemaan biksut päälle ja aloittamaan vesiputousseikkailun heidän kanssaan. Aluksi kävelimme vedessä paljain jaloin, joka oli hieman epämiellyttävää kivien pistellessä jalkapohjaa, joten laitoimme lenkkarit jalkaan. Ensikertaa varten kannattaa laittaa crocsit tai paikan päältä voi myös ostaa uimatossuja.



Vesiputouksen kotisivuilla luvattiin veden olevan kristallinkirkasta ja sitä se matalimmissa vesissä olikin. Lisäksi se oli kylmää, kuin suomalainen järvivesi juhannuksena. Tai pikemminkin, se oli sopivan raikasta helteiseen päivään. Ainostaan uidessa syvemmällä vedessä tuntui, että hengitys salpautuu ja  en pysty enää uimaan. Osa syyllisenä huonoon uimakuntoon saittoi olla myös vastavirtaan uiminen lenkkarit jalassa ja Pihla-niminen lisäpaino. Melkein joka kohdassa ylsi jalat kuitenkin pohjaan.



Meidän perheessä lapset kysyvät nykynuorison tavoin mp 1-5 joka asiaa, joten tässä tulee meidän mp:t. Jos et ole aiemmin törmännyt moiseen, niin kyseessähän on mielipide asteikolla 1-5.


Minä: Reissu kannatti ehdottomasti tehdä ja mielelläni veisin uintihalukkaita vieraita tutustumaan kohteeseen. Toki siellä voi ottaa myös aurinkoa tai viettää piknikiä, jos uinti ei innosta. Ensi kerralla ottaisinkin pikiniktarvikkeet mukaan, crocsien lisäksi. Mp 4/5, koska nyt hieman liikaa väkeä.

Pihla (6v.): Me oltiin uimassa ja hauskinta oli kävellä vedessä. Lenkkarit jalassa oli aika raskasta kävellä vedessä, koska ne painoi nii-in paljon. Mp 5/5, koska siellä oli tosi hauskaa.

Mila (10v.): Reissu oli kiva. Kivaa oli käydä hyppäämässä hyppypaikalla ja uida virtauksissa. Vesi oli aluksi hieman kylmää, mutta siihen tottui nopeasti. Mp 4/5, koska reitti olisi voinut olla pitempi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti