lauantai 27. elokuuta 2016

Työmatkalla

Olen ollut kuin ellun kanat viimeiset viikot. Yrittäjänä toki et ole koskaan 100% lomalla, mutta aika hyvä yritys minulla on ollut. Ihan virallisesti palaan työelämään maanantaina, kun lapset aloittavat koulun, mutta esimakua hain työreissulta Helsingistä.  Lensin perjantaina aamukoneella suoralla lennolla Alicantesta Helsinkiin. Matka meni sujuvasti torkkuessa ja töitä tehden. On se jännä, että koneessa (tai junassa) saan tehtyä aina rästihommia pois. Siis sellaisia, mitä siirtää aina eteenpäin. Kun on tarpeeksi tylsää, puuduttavammatkin hommat muuttuvat mielenkiintoisiksi ja matka taittuu sujuvasti. Mikä minua ihmetyttää eniten on se, että on ihan saman hintaista tai jopa halvempaa lentää Alicantesta Helsinkiin kuin Kajaanista.


Ehkä minua hieman harmitti, että Helsingissä oli niin hyvä sää -T-paita keli. Ihan rehellisesti, siellä oli oikeastaan parempi sää kuin Torreviejassa, ei ollut liian kuuma. Eikä tullut sellaista fiilistä, että onneksi pääsen täältä kurjasta Suomen syksystä takaisin lämpimään. Oli tosi kiva nauttia kauniista ilmasta ja sitä paitsi en ollut pakannut Espanjaan takkia enkä syyskenkiä, joten hyvin pärjäsin kesäisessä pääkaupungissamme jakkupuvussa ja korkkareissa. Tuntuihan se hieman hullulta kahden tunnin palaverin takia lentää tuhansia kilometriä, mutta palaveri oli se sen arvoinen. 

Jäin yöksi Helsinkiin, koska paluulento oli seuraavana päivänä. Itse asiassa, tätä kirjoittaessa olen koneessa. Kiitos Norwegianin Wi-fin, saatan jopa julkaista tämän matkan aikana ja editoin kuvat sitten myöhemmin mukaan.  

Helsingissä ehdin ihan hyvin käydä shoppailemassa tuliaisia. Hieman alkoi itseäkin huvittamaan,  kun matkalaukusta löytyi ruisleivän lisäksi suolaa eri muodoissa. Tämä siksi, koska Torrevieja on suuri suolan tuottaja. Luultavammin toin sitä samaa suolaa Suomesta Espanjaan, joka on jo kerran tehnyt matkan toisin päin. Syy tälle järjettömälle teolle oli se, etten ollut löytänyt kunnon suola- ja pippurimyllyjä Torresta. Lisäksi ostin mausteita ja superfoodeja. Extrana laukustani löytyi espanjaa aikuisille kirja. Vuoden aikana aion ottaa espanjankielen perusteet haltuuni. Opiskelu alkaa heti maanantaina, niin kuin elämä yleensäkin.

Seuraavaan työreissuun on kuukausi aikaa. Työkavereille tiedoksi, olen varannut liput, joten päivittäkää kalenterinne. Kohta nähdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti