tiistai 23. elokuuta 2016

Rannalla

Torrevieja on merenrantakaupunki. Tänne sisämaassa asuvat espanjalaiset matkustavat lomillaan, meidän skandien, saksalaisten ja brittien lisäksi. Ja mikä täällä on ollessa, aurinko paistaa, loistavia rantoja ympäri kaupunkia ja lämmintä merivettä. Täällä ollaan rannalla varhaisesta aamusta puoleen yöhön. 


Meidän lähiranta on Playa Del Cura. Se on viiden minuutin kävelymatkan päässä, joten siellä tulee käytyä lähes päivittäin. Tähän aikaan vuodesta merivesi on todella lämmintä. Curan ranta on todella suosittu, mutta aina sinne mahtuu sekaan. Rannalta voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja, mutta suurin osa tuo omat mukanansa. Ja jos on unohtanut rantatarvikkeet kotia, voi niitä ostaa läheisistä rantakaupoista.

Näin kesäaikaan ihmiset elävät rannalla. Vanhemmat ihmiset kävelevät rantavedessä, ottavat aurinkoa, seurustelevat ystäviensä kanssa ja pelaavat korttia. Lapsiperheet uivat, tekevät hiekkakakkuja ja etsivät simpukoita.  Ja loput hakevat rusketusta paahtavassa helteessä, käyden välillä meressä vilvoittelemassa. Rannalla on useita ravintoloita, joten nälän yllättäessä voi siirtyä terasseille lounaalle tai illan tullessa illalliselle. 


Tänään lämpömittari kohosi yli +35°C, joten menimme heti aamupäiväksi rannalle. Meistä kukaan ei varsinaisesti välitä auringon otosta, vaan viihdymme paremmin aalloissa. Lapsille mikään aika ei ole riittävä meressä olemiselle, toisin kuin meille aikuisille, joiden ainoa rantatarvike uikkarien lisäksi oli pyyhe. Kuuma tuli.


Seuraavaksi ajattelinkin hankkia itselleni kunnon rantavarustuksen aurinkotuoleineen ja päivävarjoineen.  Pokkari,kylmää vettä ja välipalaa mukaan, niin ei tarvitse lasten kuunnella meidän aikuisten "milloin lähdetään jo kotiin"-valitusta kolmen tunnin päästä.

Tässä vielä Pihlan ja Milan terveiset rannalta


2 kommenttia:

  1. Kiva blogi ja mahtava seurata teidän ulkomailla asumista :) Onnea matkaan ja mukavaa tulevaa vuotta sinne lämpimään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnen toivotuksista ja mukavaa vuotta myös sinulle!

      Poista