lauantai 10. syyskuuta 2016

La Vuelta

La Vuelta eli Espanjan ympäriajo on joka vuotinen, kansainvälinen pyöräkilpailu Espanjassa.  Tänä vuonna se järjestettiin  71. kerran. Kilpailu alkoi lauantai 20.8 ja päättyy sunnuntaina 11.9. Matka koostuu 21 etapista, joista seitsemän on tasamaa etappia, 12 vuoristo- ja mäkietappia, yksi joukkue aika-ajo ja yksi henkilökohtainen aika-ajo. Matkaa kilpailulle kertyy 3 277,3 kilometriä.  Me olimme seuraamassa Calpessa henkilökohtaista aika-ajoa.




Mieheni harrastaa maantiepyöräilyä, joten oli luontevaa lähteä katsomaan kilpailua, kun viimeiset etapit olivat tässä "nurkilla". Päätimme mennä katsomaan henkilökohtaista aika-ajoa Calpeen, jossa sijaitsi etapin maali. Aika-ajon pituus oli 37 kilometriä ja se alkoi Xábiasta.



Torreviejasta matkaa Calpeen on noin 120 km ja moottoritietä huristaen matkaa menee noin puolitoistatuntia. Calp on todella kaunis kaupunki. Siellä on merta, vuoristoa ja ihania järviä, missä flamengot viihtyvät.



Näin maallikon silmin kilpailut oli hyvin järjestetty. Calpessa yleisöä oli sopivasti ja he tasapuolisesti kannustivat kaikkia osallistujia. Ilmassa oli todellista urheilujuhlan tuntua. Oli poliisisaattueita, huoltoautoja, kuvausryhmiä, ympärillä pörrääviä helikoptereita sekä isoja ja pienia faneja metsästämässä selfietä. Ainoa asia mikä ihmetytti, kilpailuista puuttui markkinameininki. Ei ollut makkarakojuja eikä myyntipisteitä. Täällä pääosassa oli kilpailijat ja hyvä niin.




Me olimme matkassa koko perheenä. Oli tosi lämmin päivä ja viihdyimme reissussa tosi hyvin. Lapsetkin jaksoivat seurata kisoja ja nauttivat tunnelmasta. 



Etapin voitti englantilainen Christopher Froome. 
Christopher Froome

Kokonaiskilpailua johti columbialainen Nairo Quintana.
Nairo Quintana

Mielipiteet:

Mies: Jos olet mestoilla, käy katsomassa. Lisää motivaatiota treenata ja hankkia aika-ajopyörä. 

Pihla: Reissussa oli tosi hauskaa. Oli kiva, kun me saatiin ilmaisia mainostuotteita, kuten uimapatjan. Pyöräilijät oli tosi hyviä, kun ne meni niin kovaa. Mua vähän harmitti, kun en saanut läpsyä maaliin tulijoilta.

Mila: Ihan kiva kokemus. Kaupunki oli kaunis. Pyöräilijät oli nopeita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti