perjantai 2. joulukuuta 2016

Luukku 2: Skandinaavinen koulu

Tänään ilmestyi Uusi Costa Blanca-lehti, jossa oli myös meidän Milan kirjoittama juttu hänen koulustaan. Näin Mila kirjoitti omat terveisensä.

"Minä olen Mila ja olen 10 vuotta vanha. Muutin Espanjaan kesällä ja aloitin syyskuussa Costa Blancan Skandinaavisen koulun. Tämä koulu on erittäin kiva ja voisin olla täällä vaikka viikonloputkin. Täällä on erittäin hyvää ruokaa, jonka koulun kokki tekee itse. Koulullamme on myös Vihreä lippu, jonka ansaitsemme pitämällä ympäristöstä huolta. Koulumme on ehdottomasti kiusausta vastaan, jonka takia sitä ei tapahdu. Opettajat ovat kivoja ja luokkahenki hyvä. Tässä minun terveiset koululta"

Costa Blancan Skandinaavinen koulu on tarkoitettu 1-6 luokkalaisille pohjoismaalaisille oppilaille. Koulussa on myös kaksikielinen päiväkoti ja eskariryhmä. Pihla puhuukin kohta paremmin ruotsia kuin minä. Koulussa noudatetaan ruotsalaista opetussuunnitelmaa, mutta Mila opiskelee suomalaisessa luokassa. Siellä on tällä hetkellä kaksi luokkaa suomalaisille, 1-4 luokka ja 4-6 luokka.   Lapset etenevät pääsääntöisesti omaan tahtiin opinnoissaan ja Mila on opiskellut mm. kaksi matikankirjaa tälle syksylle. Oppiaineet ovat hieman erilaisia, sillä vieraisiin kieliin panostetaan enemmän. Oppiaineina englannin lisäksi on espanja. Osa tunneista pidetään englanniksi kuten Vihreä lippu-tunnit ja liikunta. Lisäksi Mila opiskelee tunneälyä eli EQ:ta, jonka tunneilla puhutaan esim. mielialoista, tunteista, positiivisuudesta ja hyvinvoinnista. Tässä koulussa kotitalous on alkanut neljännellä luokalla, joskin jo eskarilaiset leipovat kerran viikossa. 


Skandinaaviseen kouluun voi tulla myös vierailijaoppilaaksi, jolloin minimi opiskeluaika on yksi kuukausi. Tämä antaa meille mahdollisuuden tulevaisuudessakin viettää aikaa Espanjassa lyhyemmissä jaksoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti